|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
|
|
#1 | ||
|
Or.Prof.Guduwaplı
Tecrübe Puanı: 735517
Rep Puanı: 73550698
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
buyrun önce şairi kısaca bir tanıyalım:
Cemal Safi 1938 yılında Samsun’da doğdu İlk ve ortaöğrenimini orada tamamladı. Şiire ilgisi küçük yaşlarda başladı. Ancak 40 yaşına dek fazlaca dışa açılmadı. 1978 yılından değişik çevrelerde duyulmaya başladı. Başta sevgi olmak üzere hemen her konuda şiir yazmaktadır. Ayrıca taşlamaları geniş çevrelerde bilinip okunmaktadır. Şiirlerinin yaklaşık 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere 150 kadarı bestelendi. Bunlardan Rüyalarım Olmasa ve Vurgun adlı şiirleriyle 1990 ve 1991’de yılın şairi seçildi. Her yıl Akçay Şairler ve Bestekarlar Şenliğini düzenleyerek şiire olan katkısını sürdürmektedir. Şiirlerinin bir bölümünü topladığı, Vurgun (1978), Sende Kalmış (2000) ve Kıyamete Kırk Kala (2002) adlı kitapları yayımlandı. (şunuda hemen ekleyim orhan gencebay kendisinden ''söz büyücüsü'' diye bahseder) kitapları: vurgun (1978) ![]() sende kalmış (2000) ![]() kıyamete kırk kala (2002) ![]() şiirlerinden bir kaç örnek Ayrılık Nikahı Seni bilmem ama ben kararlıyım Şu garip sevdadan cayalım gitsin Bu aşkta senden çok ben zararlıyım Bir kumar oynadık diyelim gitsin Seninle burcumuz tutsaydı keşke Aslanlar bir başka yengeç bir başka Yarını olmayan hayırsız aşka Ayrılık nikahı kıyalım gitsin İçimde bir his var benden pes diyor Olmayan duadan ümit kes diyor Madem ki bahtımız böyle istiyor Kaderin emrine uyalım gitsin Marifet feleğin elinden çıkmış Dünyada başka bir terzisi yokmuş Kerem'i Aslı'yı narına yakmış Ateşten gömleği giyelim gitsin Tiryaki gönlümde olmasın kuşkun Tek sana müptela tek sana düşkün Ardından bir ağıt yakalım aşkın Adını elveda koyalım gitsin Farzet ki bir rüya gördük ikimiz Gerçekte bu hissi tanımadık biz Böyle bir masalı yaşamadık biz Bir varmış bir yokmuş sayalım gitsin BİLSEYDİM meydan mı verirdim bu ayrılığa bilseydim bu kadar zor olduğunu bilseydim dünyanın böyle karanlık bilseydim bu kadar dar olduğunu dilimden sıçrayan bir kıvılcımın bilseydim bir anda kor olduğunu bilseydim şu anki gönül acımın senin yokluğunda var olduğunu boyun mu bükmezdim sitem etmene bilseydim sukutun kar olduğunu sebepmi olurdum dargın gitmene bilseydim küsünce sır olduğunu bilseydim yüzümün dört mevsimi güz içimin ağlayan nar olduğunu bilseydim odamın dört duvarı buz sensiz yatağımın kar olduğunu fırsat mı tanırdım bu dargınlığa bilseydim bu kadar zor olduğunu bilseydim zindandan daha karanlık bilseydim hücreden dar olduğunu GİDERİM Sersefilim sevgilinin uğruna Abdal oldum göç eyledim giderim Hançer vurdum gençliğimin bağrına Telafisiz suç eyledim giderim Kalp gözünden aldım onmaz darbeyi O gün bu gün şaşırıyom kıbleyi Bilemiyom Medineyi Kabe’yi Yar gönlünü haç eyledim giderim içerime bir dert düştü amansız yandım için için yandım dumansız müslüman oğluyum değil imansız allah'ıma borç eyledim giderim cismimden sıyrılıp dolaştım arşı dilimden düşmedi gönlümün marşı aşkımla zırhlandım ecele karşı bedenimi tunç eyledim giderim beni benden sorman aşk gizindeyim kah koyun koynuna kah dizindeyim mecnunun sürdüğü baht izindeyim kolayları güç eyledim giderim binde bir ihtimal kader gülecek belki tebbessüme muhtaç edecek onur ödülüdür ondan gelecek derdi başa taç eyledim giderim Geçse de ömrümün her anı yasla Borcumu ödemiş olamam asla Bahşettiği yüce aşka kıyasla Koskoca bir hiç eyledim giderim Cemal’im mürekkep etsem kanımı Yazmakla olmuyor aşkın tanımı Yar kurban adamış aziz canımı Al kınalı koç eyledim giderim GİT git işten geçmeden,çok geç olmadan vakit günahıma girmeden,katilim olmadan git git de şen şakrak geçen günlerine gün ekle beni kahkahaların sustuğu yerde bekle git ki siyah gözlerin arkada kalmasınlar git ki gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar mademki benli hayat sana kafes kadar dar uzaklaş ellerimden uçabildiğin kadar hadi git benden sana dilediğince izin öyle bir uzaklaş ki karda kalmasın izin kahrımın nedenini söylesem irkilirler çünkü herkes beni kays seni leyla bilirler sanırlarki sen beni biricik yar sanmıştın oysa ki hep yedekte hep elde var saymıştın had git ne bir adres ne bir hatıra bırak zannetneki pişmanlık mutluluk kadar ırak sanma ki fsl-ı bahar geldiği gibi gitmez sanma ki hüsranını görmeye ömrün yetmez her darbene tahammül edecektir bedenim gururum mani olur perişanıma benim yari ferhat olanın ellere ülfeti ne şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine henüz layık değilken tomurcuk kadar aşka sana gül bahçesini kim açar benden başka hercai arılara meyhanedir çiçekler kim bilir şerefinden kaç kadeh içecekler madem aşk tablosunun takdirinden acizsin git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin ne vedaya gerek var ne de mektuba hacet git de Allah aşkına bir selama muhtac et güllerede aşk olsun gene sen kokacaksan fallarada aşk olsun gene sen çıkacaksan kopsun nerden inceldiyse artık bu bağ bu düğüm her gece daha berbat daha vahim gördüğüm korkulu düşlerimi yorumdan kaçıyorum sırf sana üzülüyor sırf sana acıyorum git iş işten geçmeden çok geç olmadan vakit günahıma girmeden katilim olmadan İÇ BENİM İÇİN Kapını çalarsa mazinin eli Ne olur bir şişe aç benim için Ben hiç ayıkmadım gittin gideli Sende bir kaç kadeh iç benim için Bir gece veda et tatlı uykuna Girdiğim günahı sarhoşken kına Yarıda bırakma Allah aşkına Bu gece kendinden geç benim için Nasıl bir yanlışa ben adım attım Nasıl bu günahın zehrini tattım Sana nasıl kıydım, nasıl aldattım Anlatmak o kadar güç benim için Kabir azabıdır karşına çıkmak ateşi tutmaktır elini sıkmak değil utanmadan yüzüne bakmak resmini seyretmek suç benim için Tek ondan söz etme canımı dile Sorsan hatırlamam adını bile Değişmek olurmu dikeni güle O senin yanında hiç benim için Hoş görme af etme yaptıklarımı Kaldır yeryüzünden artıklarımı Tutuştur resmimi mektuplarrımı Savur küllerini saç benim için Maziden eserse hasretin yeli Ne olur bir şişe aç benim için Ben hiç ayıkmadım gittin gideli Sende bir kaç kadeh iç benim için İPEK BÖCEĞİ Gel gör beni ne hallere büründüm Kah bir böcek kah kelebek göründüm İpek oldum bir kozada barındım Elindeyse kov kapından kov beni Sır veremem her önüme gelene Güvenemem en vefalı kölene Göster beni kadir kıymet bilene Beğenmezse sav başından sav beni Diler isen kirmanında tel eyle Beğenirsen ak omzuna şal eyle Yaşmak eyle duvak eyle tül eyle İncelt beni yücelt beni öv beni Yakışmazsam gül fidanı bedene Dokut beni eli tezgah tutana Seccade yap götür yatak odana Her secdede okşa beni sev benİ Saçağımı pürçeğimi kesiver Beş vakitte can evime basıver Ara sıra balkonuna asıver Halı gibi kilim gibi döv beni RÜYALARIM OLMASA Yıldızlara baktırdım fallara çıkmıyorsun Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Pencereden bakmıyor yollara çıkmıyorsun Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Zor mu geldi kalbinde bana sevgi saklamak Yakıp gittiğin yeri dönüp bir kez yoklamak Değil sabaha kadar seni öpüp koklamak Seni sarmam imkansız rüyalarım olmasa Sevmesem özlermiyim seni can pahasına Ne olur bir fırsat ver, beni bir daha sına Adını söyleyemem senden bir başkasına Seni sormam imkansız rüyalarım olmasa Düşlerimde incitsem günlerce uyuyamam Sana değil, saçının bir teline kıyamam Yıllar sonra dönsende' nerde kaldın' diyemem Seni kırmam imkansız rüyalarım olmasa Yalvarırım mektup yaz beş dakkanı ayırda Su serp yanan sineme sağlığını duyur da Yaban gülü gibisin dağda,kırda,bayırda Seni dermem imkansız rüyalarım olmasa... KIYAMETE KIRK KALA Can evindeki yerim hiç kolay dolmayacak Bakışını terk eden umudun olacağım Hiç bir gün mutluluğun dört dörtlük olmayacak Evlat acısı gibi içinde kalacağım Seni geçilmez gören gönül gücünü yendim Vuslatından ziyade hasretini beğendim Sabrımla sarf ettiğin saadet sermayendim Kıymet körü kalbini kırıp kaybolacağım Desende bu sevdayı başımdan savmalıyım Yeniden sevilmeli yeniden sevmeliyim Gözlerine nakışlı gönlüne dövmeliyim Seni hep hasretimin hapsinde bulacağım Ne bir dost ne bir ahbap yerimi tutmayacak Ne bir söz ne bir sohbet seni avutmayacak Durmadıkça yüreğin beni unutmayacak Gözlerinden en tatlı uykunu çalacağım Adını anmayacak kapını çalmayacak Bana yükseldi gönlüm sana alçalmayacak Gözyaşımın katresi sana kar kalmayacak Faiziyle ödetip hıncımı alacağım Hainin sonu hüsran hani dil -şad olunan Çileni doldurmayan eksiğin kalacağım Kıyamete kırk kala gelmesi vaat olunan Şefaat beklediğin mesihin olacağım Beni Sevmeni İstiyorum Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlam,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa!Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum
|
|
| Reklam alanlarımız |
|
|
#2 | ||
|
Galatasaray'lı Administrator
Tecrübe Puanı: 193533
Rep Puanı: 19351782
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CEMAL SAFİİ EN BEĞENDİĞİM ŞAİRLERDENDİR. BELKİ BUNDA ORHAN BABANIN TEK SÖZ OLDIĞI ŞAİR VE SAMSUNLU OLMASININDA ROLÜ VAR ZATEN İLK 5 ŞİİRDE ORHAN BABA TARAFINDAN BESTELENMİŞTİR.
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) |
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|